Achtsprong Nieuws

 
Koningsontbijt
Koningsontbijt
20/04/2018
Vandaag gaan al onze leerlingen genieten van een Koningsontbijt. Onze Koningsspelen hebebn wij op woensdag 25 en donderdag 26 april samen met andere scholen van Stichting Bijzonderwijs, waaronder basisschool Polsstok (sportiefste basisschool van 2015) en basisschool Samenspel (eerste excellente basisschool in Amsterdam sinds 2017).
 
Thema Kunst
Thema Kunst
15/04/2018
Bij de kleuters starten wij vanaf vandaag met het thema Kunst.
De kleutergroepen zullen maandag, dinsdag en woensdag een bezoekje brengen aan het Van Goghmuseum.
 
Buitenlesdag
Buitenlesdag
10/04/2018
Op 10 april 2018 doen wij mee met de Nationale Buitenlesdag.
 
Wobbelyoga
Wobbelyoga
28/03/2018

De Wobbel in het klaslokaal
(English below)

Momenteel wordt het Wobbelboard geïntroduceerd in de klas tijdens een pilot op Basisschool Achtsprong in Amsterdam.
Elke groep heeft 1 of 2 Wobbels en deze verzamelen we voor de Wobbelyoga lessen die elke week gegeven worden. Na de les gaan ze weer terug naar het lokaal. Daar integreren we ze in het lesaanbod en krijgen ze een plek binnen verschillende ontwikkelingsgebieden.

Met de Wobbel brengen we spelend en bewegend leren de klas in, maar ook kan de ritmische beweging kinderen rust geven en focus bieden tijdens werk- en instructiemomenten.

In de afgelopen maanden zagen we kinderen in de klas bewegen, ontdekken, leren, verbinden en groeien. De pilot ronden we binnenkort af maar we geven nu alvast even een kijkje in de klassen waar we deze week op bezoek waren.

🌱

We are currently introducing the Wobbelboards into the schools during a special pilot here in Amsterdam.

Each class has 1 or 2 Wobbelboards. We collect them when it’s time for Wobbelyoga and bring them back to the classrooms afterwards. There we are integrating them into the lessons. We give the Wobbelboard a place in the different areas of learning and development. 
The Wobbel offers many learning opportunities while children play and move but it also brings relaxation and focus for children who need it.

In the last months we’ve seen children move, discover, learn, connect and grow...

 
Holi-Phagwa viering
Holi-Phagwa viering
23/02/2018

Vandaag vindt de feestelijke afsluiting plaats van onze Holi Phagwa viering. Bent u er ook bij?
Het programma:
10.30u optreden van groep 7 (zie foto)
12.15u start sponsorloop; 5 min. per bouw
13.30u einde sponsorloop

Voor de sponsorloop adviseren wij u om de kinderen oude kleren aan te laten trekken i.v.m. de gekleurde poeders.

 
Coolste Baan van Nederland
Coolste Baan van Nederland
26/01/2018
Onze leerlingen van de groepen 7, 8 en de SPURT klas zijn deze ochtend op de Coolste Baan van Nederland in het Olympisch Stadion.
Onze collega school basisschool Onze Wereld bracht vorige week al een bezoek aan de Coolste Baan. Samen zijn wij de enige basisscholen uit Amsterdam Zuidoost die een bezoek brengen aan de locatie waar de ISU WK Allround 2018 gaat plaats vinden.
Een geweldig evenement die je eigenlijk niet mag missen.

Klik hier om meer foto's te bekijken.
 
Opbrengst voor Serious Request
Opbrengst voor Serious Request
21/12/2017
Tijdens de laatste brede school activiteit hebben onze leerlingen EUR 22,- opgehaald met het Upcycle Programma. Ondanks de sneeuwstorm die dag (11 december), een heel mooi resultaat! Dit geld is overgemaakt naar Serious Request, het goede doel gekozen door de kinderen. Dit jaar steunt Serious Request kinderen die hun ouders verloren zijn. Het geld gaat naar het herenigen van gezinnen.
 
Kerstpakket voor elke leerling
Kerstpakket voor elke leerling
20/12/2017

Met dank aan de Riki Stichting kunnen wij u en uw gezin verwennen met een (halal) kerstpakket. Elk kind krijgt één pakket. Ouders van leerlingen uit de groepen 1 t/m 4 kunnen de pakketten vanaf vandaag ophalen bij de groepsleerkracht. Kinderen uit de groepen 5 en hoger nemen het pakket zelf mee naar huis. Mocht het niet lukken om het pakket uiterlijk vrijdag 22 december om 12.00u op te halen, neem dan contact op met de juf van uw kind.

 
Nieuwe leerkrachten
Nieuwe leerkrachten
07/12/2017
Juf Kiki heeft het praktijkgedeelte van haar opleiding afgerond en is dus bijna klaar met haar lerarenopleiding. Juf Roosje mag nu na afronding van haar WPA (werkplek assesment) beginnen aan de laatste fase van de opleiding tot leraar. Het beroep wat alle andere beroepen mogelijk maakt. Van harte gefeliciteerd juffen in spé!
 
Jumpin Zaalvoetbalcompetitie
Jumpin Zaalvoetbalcompetitie
28/11/2017
Met meer dan tien (oud-)leerlingen zijn wij weer heel goed vertegenwoordigd tijdens de Jump In scholen zaalvoetbalcompetitie.

Met dank aan het Jeugdeducatiefonds kunnen onze leerlingen een schooljaar lang gratis mee doen aan deze naschoolse activiteit. Zij ontvangen ook nog eens een sporttenue die zij aan het einde van het seizoen mogen houden.
 
Bliksemstage bij Ziggo
Bliksemstage bij Ziggo
23/11/2017
Onze groep 8 en SPURTklas leerlingen waren deze week op bliksemstage bij Ziggo. Daar hebben zij zich kunnen oriënteren op technische beroepen.
 
Leerorkest
Leerorkest
15/11/2017
Elke woensdag krijgen onze groep 5 leerlingen muziekles; het Leerorkest. Na een periode van kennismaken met de instrumenten, hebben zij nu voor één instrument gekozen. De bariton, contrabas, harp, hobo of de trombone. Wij kunnen niet wachten op hun eerste optreden!
 
Sint Maarten
Sint Maarten
10/11/2017
De afgelopen dagen hebben onze leerlingen hard gewerkt aan hun lampionnetje. Gelukkig hoef je in het weekend je niet druk te maken dat je op een Jump In school zit. Geniet morgen lekker van al het snoepgoed!
 
Nationaal Schoolontbijt
Nationaal Schoolontbijt
07/11/2017
Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Daarom doen wij ook dit jaar weer mee met het Nationaal Schoolontbijt.
 
Schoolvoetbalcompetitie Amsterdam Zuidoost
Schoolvoetbalcompetitie Amsterdam Zuidoost
01/11/2017
Twee van onze voetbalteams zijn bij het schoolvoetbaltoernooi in de prijzen gevallen. Onze meisjesteam groep 7/8 en onze jongensteam groep 5/6 zijn beide op de derde plaats geëindigd. Echt een topprestatie! Jongens en meisjes van harte gefeliciteerd!
 
Kinderboekenweek 2017
Kinderboekenweek 2017
18/10/2017
De kinderboekenweek 2017 hebben wij vandaag afgesloten. Leerlingen mochten verkleed naar school komen en in de groepen 8 vond een voorleeswedstrijd plaats. Morgen en overmorgen hebben de juffen en meesters twee studiedagen en daarom is de welverdiende herfstvakantie voor de leerlingen nu aangebroken. De school start weer op maandag 30 oktober. Fijne vakantie allemaal!
 
Chromebooks
Chromebooks
21/09/2017
Vanaf dit schooljaar werken wij niet met tablets, maar werken wij in de#cloud met #chromebooks
 
Jeugdeducatiefonds, Day a Week School en Marc Bikeshop
Jeugdeducatiefonds, Day a Week School en Marc Bikeshop
02/02/2017
Dankzij het Jeugdeducatiefonds kreeg Cindy van Mildred (van Marc Bike Shop) een fiets aangeboden, zodat Cindy één dag in de week veilig en snel naar de Day a Week School kan gaan. De Day a Week School biedt onderwijs aan cognitief talentvolle leerlingen die uitblinken qua leerprestaties en denkstrategieën en behoefte hebben aan meer uitdaging dan dat het reguliere onderwijs hen kan bieden. Wist je dat Cindy kort geleden nog in onze nieuwkomergroep zat en nog geen woord Nederlands kende?
#talentiswiejebent
 
 
Sportklas
Sportklas
16/01/2017

Achtsprong is dit schooljaar gestart met een sportklas. 

Deze groep bestaat uit ongeveer 15 geselecteerde leerlingen uit de leerjaren 5 t/m 8. Leerlingen die bovengemiddeld scoren op meerdere bewegingsactiviteiten van de 12 leerlijnen die beschreven staan in het basisdocument bewegingsonderwijs voor het basisonderwijs, komen in aanmerking om geselecteerd te worden. Daarnaast tonen de geselecteerde leerlingen een zeer goede inzet en uiteraard verwachten wij dat de leerlingen zich voorbeeldig gedragen. Deze lessen kunnen gezien worden als een derde lesuur gym. Helaas kunnen wij hiervoor geen gebruik maken van de gymzaal. Dat heeft ons doen besluiten om de lessen voornamelijk buiten te laten plaats vinden. Hierbij richten wij ons op vijf motorische vaardigheden; kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen, coördinatie en snelheid.

Als ouder bent u altijd welkom om een keer een les bij te wonen. Neemt u dan wel geschikte sportkleding mee en wilt u hierbij rekening houden met het weer?

#talentiswiejebent 

 
Start Jeugdeducatiefonds
Start Jeugdeducatiefonds
13/01/2017
Vandaag kreeg Suzy van ons een gloednieuwe laptop aangeboden. Zij is hiermee de eerste leerling in Nederland die geholpen is door het Jeugdeducatiefonds. Zou u meer willen weten over het Jeugdeducatiefonds, neem dan contact op met meester Wilbert.
 
Feestelijke opening van ons nieuwe gebouw
Feestelijke opening van ons nieuwe gebouw
23/06/2016
Op vrijdag 17 juni vond de feestelijke opening van ons nieuwe gebouw plaats.
 
De officiële opening van ons nieuwe gebouw
De officiële opening van ons nieuwe gebouw
17/06/2016
Vandaag vond de officiële feestelijke opening van ons nieuwe gebouw plaats.

Het feest werd begeleid door onze host Jeffrey Spalburg. Hij kondigde de sprekers aan; Wethouder Onderwijs Simone Kukenheim, onze directeur bestuurder Harry Dobbelaar en onze eigen directeur Karin Dol-Mul. 
Dit alles werd muzikaal begeleid door DJ Phantom en Cheyenne Tony. En we ontvingen zelfs speciaal bezoek van Taaante Jetty Mathurin.


 
Nieuwbouw
Nieuwbouw
18/05/2016

Beste ouder(s)/ verzorgers(s),

Morgen starten we om 08.30u op onze oude locatie aan de Flierbosdreef. Samen gaan wij naar de nieuwe locatie voor de feestelijke start in ons nieuwe gebouw.

Na schooltijd zou er een rommelmarkt plaatsvinden. Helaas gaat deze niet door. Alle spullen zijn door een bedrijf opgekocht.

Tot morgen allemaal!

 
Sinterklaasfeest 2015
Sinterklaasfeest 2015
04/12/2015

Sinterklaas heeft dit jaar een probleem. Zijn leerlingpiet is de staf kwijtgeraakt. Het pietje deed hard zijn best op de pietenschool maar net voor zijn bezoek aan Achtsprong ging het mis. De staf is kwijt! Gelukkig hebben de leerlingen van Achtsprong een nieuwe staf voor Sinterklaas ontworpen en gemaakt.

Bekijk de foto's hier

 
Het Achtsprong Groot Scholorkest treedt op in de Amsterdam Arena
Het Achtsprong Groot Scholorkest treedt op in de Amsterdam Arena
03/11/2015

Twee dagen lang hebben de leerlingen van Achtsprong muziekles gekregen van Fort van de Verbeelding. Muziek maken op niet bestaande muziekinstrumenten.

 
Naar andere tijden
Naar andere tijden
08/04/2015
Basisschool Achtsprong denkt na over andere schooltijden.

Download hier de presentatie.
 
de Ouderconsulent van Achtsprong
de Ouderconsulent van Achtsprong
23/03/2015

Lieve papa's, mama's, opa's, oma's en alle andere lezers!

Sommigen van jullie heb ik in de gang al een hand kunnen schudden,
en met sommigen hoop ik dat nog te kunnen doen.

Mijn naam is Jillian Emanuels en ik ben sinds maart de ouderconsulent op de Achtsprong voor zowel de peuters, kleuters als de groepen 3 tot en met 8. Als ouderconsulent probeer ik zoveel mogelijk, jullie als ouders en verzorgers te betrekken bij de ontwikkeling van jullie kinderen op de voorscholen en de basisschool. Ik organiseer daarom verschillende themabijeenkomsten, opvoedthema's samen met de ouder- en kindadviseur Frans en uitstapjes. Op de donderdag ben ik aanwezig op school en op Hoky Poky 3-4 en op vrijdag op Hoky Poky 1-2. Als u vragen heeft of leuke ideeën over activiteiten in de klas of om thuis met uw kinderen te kunnen doen, kunt u mij aanspreken tijdens inloopochtenden, in de ouderkamer vinden of mailen op j.emanuels@swazoom.nl.

Warme groet,

Jillian

 

 
Amsterdam Cross Challenge 2015
Amsterdam Cross Challenge 2015
04/02/2015
Amsterdam Cross Challenge: 'modder tot achter de oren' 

Woensdag 4 februari 2015 – Sportpark Ookmeer Amsterdam. Modder. Kou. Hagel. Een scholier met in zijn hand een schoen. Op één sok en één schoen nadert hij de finish. ‘Hij ging halverwege uit’ benadrukte hij na afloop. Het is afzien vandaag. 

Het scholenklassement werd bij het primair onderwijs gewonnen door de Achtsprong uit Amsterdam Zuidoost. Bij het voortgezet onderwijs ging het Barlaeus Gymnasium voor het tweede jaar op rij met de overwinning aan de haal. Alle uitslagen zijn hier terug te vinden
 
Amsterdamse Olympische Dagen 2014
Amsterdamse Olympische Dagen 2014
20/06/2014

Achtsprong was ook dit schooljaar weer met de groepen 8 vertegenwoordigd op de Amsterdamse Olympische Dagen.

Met het voetbalteam zijn we geëindigd op de 3e plaats.Met het honkbalteam zijn we geëindigd op de tweede plaats.

 
Sportieve prestaties
Sportieve prestaties
04/06/2014

Woensdag 4 juni was Achtsprong met drie teams succesvol in het Schoolatletiektoernooi Amsterdam Zuidoost. Naast individuele prijzen (eerste, tweede en derde prijzen) werden er ook maar liefst 3 teamprijzen mee terug genomen naar school.

Ook op andere sportdomeinen doen de leerlingen van Achtsprong het uitstekend. Ons team heeft tijdens de zaalvoetbalcompetitie Amsterdam Zuidoost 2013-2014 een tweede plaats behaald.

Wij feliciteren de leerlingen van harte met hun sportieve prestatie.Foto: De tweede plaats voor de jongens tijdens de  zaalvoetbalcompetitie Amsterdam Zuidoost 2013-2014! Gefeliciteerd jongens!
Zaalvoetbalteam 2013-2014

Foto: Resultaten van het atletiektoernooi: meisjesteam groep 7 op de derde plaats. Jongensteam groep 7 op de tweede plaats en het mixteam van groep 5 en 6 op de tweede plaats! Resultaten waar we trots op kunnen zijn! Van links naar rechts: Umed, Abdoelie, Khuram, Pearl, Franky, Vanessa, Kashia, Gello, Omer, Moustahpa, Aminatou, Gelly en Lisa. Niet op de foto: Venely
De drie atletiekteams 2013-2014

 
Ons kerstkoor
Ons kerstkoor
12/12/2013
Ons kerstkoor oefent onder begeleiding van Nicolas (van Holland's got talent) en Eve (een betrokken ouder).
 
Kwaliteitswijzer basisonderwijs online
Kwaliteitswijzer basisonderwijs online
11/12/2013

Nieuwe Kwaliteitswijzer online!

Vanaf 4 december 2013 vindt u op onze website www.achtsprong.nl een link naar de Kwaliteitswijzer Basisonderwijs: www.Amsterdam.nl/kwaliteitswijzer. Hier vindt u algemene gegevens over de school maar ook een helder overzicht van de meest recente gegevens uit de Kwaliteitswijzer Basisonderwijs Amsterdam. De Kwaliteitswijzer geeft u in één oogopslag inzicht in de onderwijskwaliteit van de Amsterdamse scholen. Wij vinden het als school belangrijk om u goed te informeren. Bekijk de Kwaliteitswijzer voor meer informatie en schoolwijsheid! 

 
Een hoge leerwinst op Achtsprong
Een hoge leerwinst op Achtsprong
05/12/2013
In de Kwaliteitswijzer staat informatie over alle Amsterdamse basisscholen, van scores van de Cito-eindtoetsen en schooladviezen tot het resultaat van het voortgezet onderwijs en het oordeel van de Onderwijsinspectie. Daar is de nieuw berekende ‘leerwinst’aan toegevoegd. Met ‘leerwinst’wordt bedoeld wat kinderen leren gedurende hun schooltijd, het rendement van het onderwijs. Was voorheen de Cito-eindtoets van groep 8 voor velen de maatstaf voor goed onderwijs, nu kan men voor de vakken technisch en begrijpend lezen en rekenen over de leerjaren 3-4 en 5-6 aflezen welke vorderingen klassen hebben gemaakt.
Bron; Parool, 4 december 2013
 
Het is feest op Achtsprong
Het is feest op Achtsprong
08/04/2013

Het is feest op Achtsprong

Op 25 en 26 maart jl. heeft er op de school een Onderzoek Kwaliteitsverbetering (OKV) plaats gevonden. Het team is uiterst trots en tevreden dat de onderwijsinspectie tot de conclusie is gekomen dat de onderwijskwaliteit nu van dusdanig niveau is dat het toekennen van een "Basisarrangement" op zijn plaats is.

Dit is een enorme opsteker voor team en directie! De felicitaties aan het adres van Achtsprong zijn dan ook meer dan terecht! De geplande oplevering van de nieuwbouw van de school eind 2015 zal dan ongetwijfeld het feest helemaal compleet maken!... en bij feest hoort taart...!

 
De groepen 8 gaan op bezoek bij scholen in het Voortgezet Onderwijs
De groepen 8 gaan op bezoek bij scholen in het Voortgezet Onderwijs
22/01/2013

Kennismakingslessen Voortgezet Onderwijs

De afgelopen weken hebben de leerlingen van groep 8 en de Spurtklas bezoeken gebracht aan scholen in de omgeving. Zij hebben al een bezoek gebracht aan SGR, OSB en het Bindelmeercollege.
 

Een kennismakingsles biologie op het OSB


Een kennismakingsles natuurkunde op het Bindelmeercollege

 
Kennismakingslessen Boksen
Kennismakingslessen Boksen
14/01/2013

Kennismakingslessen Boksen

De komende weken maken de bovenbouwleerlingen tijdens de gymlessen kennis met boksen.
Klik op de foto om meer foto's te bekijken!

 
Kerstviering
Kerstviering
19/12/2012
 
Bibliotheekbezoek groep 7
Bibliotheekbezoek groep 7
10/12/2012
 
Sinterklaasviering
Sinterklaasviering
05/12/2012
Klik hier voor het bekijken van meer foto's.
 
Bibliotheekbezoek Nieuwkomersgroep
Bibliotheekbezoek Nieuwkomersgroep
19/11/2012
 
Kenningsmakingslessen Judo
Kenningsmakingslessen Judo
13/11/2012
Kenningsmakingslessen Judo

Als Jump In school kunnen de leerlingen tijdens de gymles kennismakingslessen krijgen van verschillende sporten. De afgelopen jaren maakten zij al o.a. kennis met schermen, atletiek en flagfootball. De komende weken staan in het teken van judo. De leerlingen die er geen genoeg van krijgen kunnen op de dinsdagavond in de gymzaal aansluiten bij de training van de judovereniging. Voor het bekijken van enkele foto's kunt u hier klikken.


 
Groep 5 naar de bibliotheek
Groep 5 naar de bibliotheek
08/10/2012
 
Groep 3 naar Artis
Groep 3 naar Artis
05/10/2012
 
Ieder kind een eigen boek
Ieder kind een eigen boek
04/10/2012
Ieder kind een eigen boek

Op donderdag 4 oktober kregen onze leerlingen van de groepen 3, 4 en nieuwkomersgroep een eigen boek uitgereikt door Stichting "Ieder kind een eigen boek". Tijdens deze feestelijke uitreiking kregen wij een bezoek van de politie. Ook de ruiters en paarden van de bereden politie kwam langs. En dat op Dierendag! U kunt hier klikken om de foto's te bekijken.
 
Rots en Water
Rots en Water
01/10/2012
Rots en Water training

Onlangs is de Rots en Water training voor kinderen uit groep 5 en 6 van start gegaan. De Rots en Water training is een training waarbij kinderen leren om op een goede manier voor zichzelf op te komen en de juiste keuzes te maken. U kunt hier klikken om de foto's te bekijken.
 
Schoolreis
Schoolreis
06/07/2012
Vandaag gaan de groepen 3 t/m 7 naar Duinrell en de groepen 1 en 2 naar Koningin Juliana Toren.
 
Artikel
Artikel "Zonder relatie geen prestatie"
20/06/2012
U kunt op onderstaande link klikken om het artikel te lezen.

20120620_Artikel_zonder_relatie_geen_prestatie.pdf
 
Axios Ajax Project - Koken met Patrick Rechards
Axios Ajax Project - Koken met Patrick Rechards
11/05/2012

Axios Ajax Project

Afgelopen vrijdag 11 mei vond voor groep 8 de afsluiting plaats van het Axios Ajax project. U kunt hier klikken om de foto's te bekijken. 
Olympische sportdag 2012
Olympische sportdag 2012
10/05/2012

Olympische sportdag 2012

Ondanks het slechte weer op donderdag 10 mei is de Olympische Sportdag 2012 toch door gegaan.Het zou eigenlijk op het Olympiaplein plaats vinden, maar door de slechte weersverwachtingen is het verplaatst naar de Apollohal in Amsterdam Zuid. U kunt hier klikken voor een kort verslagje en om de foto's te bekijken.

 
Schoolzwemkampioenschappen 2012
Schoolzwemkampioenschappen 2012
21/04/2012
Schoolzwemkampioenschappen 2012

Zaterdag 21 april vond in het Bijlmersportcentrum de Schoolzwemkampioenschappen Zuidoost plaats. We kunnen trots zijn op onze leerlingen aangezien zij drie prijzen hebben gewonnen; de derde plaats voor teams, de eerste en tweede plaats voor jongens bovenbouw. Bij deze willen wij de leerlingen feliciteren met hun behaalde resultaat.


 
Grote Rekendag 2012
Grote Rekendag 2012
18/04/2012

Grote Rekendag 2012

De TIENDE Grote Rekendag vindt plaats op 18 april 2012.

In dit jubileumjaar is het thema ‘Grote Rekendag, al tien jaar beestachtig leuk’

Veel kinderen vinden dieren en de dierenwereld leuk en uitdagend. De tiende Grote Rekendag laat zien dat deze dierenwereld ook borg staat voor enthousiasmerende reken-wiskundeactiviteiten. Het dierenleven vraagt om tellen, bijvoorbeeld bij dieren met veel ledematen, vraagt om meten, zeker bij dieren die heel groot of heel klein zijn en bij dieren die heel snel of juist heel langzaam gaan, het vraagt om meetkunde om de verschillende capriolen van dieren te kunnen beschrijven en het vraagt om verhoudingen, bijvoorbeeld als er een vergrootglas of microscoop nodig is om de dieren goed waar te nemen. Kortom: dieren vragen om allerlei reken- en denkwerk en dat is wat de tiende Grote Rekendag biedt.

 
Axios Ajax Project
Axios Ajax Project
04/04/2012
De kernwaarden van Ajax

Onze groep 8 leerlingen maken gedurende 4 lessen onder leiding van een trainer van Ajax kennis met de vijf kernwaarden die Ajax hanteert. Ambitie, innovatie, creativiteit, betrokkenheid en professionaliteit. Klik hier om de foto's te bekijken. 
Kennismakingslessen schermen
Kennismakingslessen schermen
27/03/2012
Kennismakingslessen schermen

De komende weken maken de leerlingen tijdens de gymlessen kennis met schermen.
Bekijk de foto's door hier te klikken. 
Kunstschooldag 2012
Kunstschooldag 2012
23/03/2012
Kunstschooldag 2012

Vrijdag 23 maart was het Kunstschooldag. Onze leerlingen bezochten verschillende musea en theaters. U kunt hier klikken om de foto's te bekijken.


 
Afsluiting
Afsluiting
14/03/2012
Afsluiting "Koken met kinderen"

Op woensdag 14 maart kregen de deelnemers van het kookproject hun certificaat uitgereikt uit handen van chefkok Patrick.

U kunt hier klikken om de foto's te bekijken.


 
Afsluiting Koken met kinderen
Afsluiting Koken met kinderen
21/12/2011
Afsluiting "Koken met kinderen"

Leerlingen uit de groepen 6 en 7 kunnen sinds kort mee doen met het project "Koken met kinderen". Na drie middagen koken (onder begeleiding van chefkok Patrick Rechards) wordt op de vierde middag het kinderkookexamen afgelegd. In februari zal de volgende groep beginnen.

U kunt hier klikken om de foto's te bekijken


 
Continental Countdown Loop
Continental Countdown Loop
26/11/2011
Vandaag zal om 14.00 uur de tweede Continental Countdown Loop beginnen vanaf het schoolplein van Achtsprong. Heb je de eerste keer gemist, dan kan je nog meedoen. Schrijf je in en je zal van de begeleiding horen wanneer je de gemiste rondes kan inhalen.
 
Opening van de Continental Countdown games
Opening van de Continental Countdown games
27/10/2011

Op donderdag 27 oktober is op Achtsprong de opening van de Continental Countdown Games geweest. Sammy Monsels, een bekende atleet, is de oprichter van deze organisatie.

Via internet is de opening in Suriname, die tegelijkertijd met die op Achtsprong gebeurde, te zien.

U ziet dan het programma '10 minuten', het jeugdjournaal in Suriname.

U kunt hier klikken om de desbetreffende aflevering van het Surinaamse jeugdjournaal te zien.

 
Feestelijke afsluiting Kinderboekenweek 2011
Feestelijke afsluiting Kinderboekenweek 2011
13/10/2011
Vandaag is de afsluiting van de Kinderboekenweek 2011. Elke groep heeft een kleine voorstelling voorbereid en laat deze zien aan de andere groepen.

Om de foto's te bekijken kunt u hier klikken.
 
Groep 4/5 en 5/6 naar de bibliotheek
Groep 4/5 en 5/6 naar de bibliotheek
10/10/2011
Vandaag werd de bibliotheek bezocht door de groepen 4/5 en 5/6. Daar deden de leerlingen mee aan een programma van de bibliotheek in het kader van de Kinderboekenweek: "Superhelden".

De kinderen deden mee aan verschillende workshops (boetseren, taalspellen en muziek maken met instrumenten en stem) onder begeleiding van docenten van het Muziekcentrum Zuidoost en het Centrum voor Beeldende Kunst Zuidoost.

Om enkele foto's te bekijken kunt u hier klikken.
 
Kinderboekenweek 2011 van 5 t/m 15 oktober
Kinderboekenweek 2011 van 5 t/m 15 oktober
05/10/2011
Heldenmoed staat centraal in de Kinderboekenweek 2011. Onder het motto Superhelden wordt de Kinderboekenweek 2011 een eerbetoon aan alle kinderboekfiguren die dapper durven te zijn. Een superheld hoeft niet iemand met bijzondere krachten te zijn. Denk bijvoorbeeld aan Pluk van de Petteflet die met behulp van zijn vrienden de Torteltuin van de ondergang redt. Of aan Geronimo Stilton, een bange muis die toch steeds weer de wildste avonturen beleeft.
 
Dag van de leraar
Dag van de leraar
05/10/2011
De Dag van de Leraar is de Nederlandse variant van de internationale World Teachers’ Day. De Dag van de Leraar valt in de Nationale Onderwijsweek en is bedoeld als een feestdag voor alle leraren in Nederland. Op deze dag wordt wereldwijd stilgestaan bij het belang van onderwijs.

Op Achtsprong werden de leerkrachten in het zonnetje gezet. Elk lid van het team kreeg een presentje van de stichting waartoe Achtsprong behoort, stichting Bijzonderwijs, en één vanuit de directie.
 
Feestelijke opening Atletiekbaan Bijlmersportpark
Feestelijke opening Atletiekbaan Bijlmersportpark
25/09/2011

Zondag 25 september wordt de atletiekbaan feestelijk geopend met verschillende workshops.

Afgelopen vrijdag hebben onze leerlingen al gebruik kunnen maken van de gloednieuwe atletiekbaan van het Bijlmersportpark. Het was spannend, vermoeiend (400 meter is toch eigenlijk best wel ver) en ontzettend leuk. Indien het weer het toe laat, zullen tot de herfstvakantie de gymlessen op de vrijdag plaats vinden op de atletiekbaan.

Om de foto's te bekijken kunt u hier klikken.

 
MEMO project voor de kleuters
MEMO project voor de kleuters
22/09/2011

Vandaag is een muziekproject gestart in de groepen 1 en 2. Dit project wordt verzorgd door musici (die hun opleiding hebben genoten op zowel Nederlandse als buitenlandse conservatoria) van de stichting Memorabele Momenten en duren tot medio november. U bent van harte welkom om een keer een les bij te wonen. Neem hiervoor contact op met de leerkracht van uw kind. Zij kan u precies vertellen wanneer de lessen plaats vinden.

 
Herhalingsbijeenkomst BHV cursus
Herhalingsbijeenkomst BHV cursus
21/09/2011
Ook op Achtsprong zijn we weer voorbereid op eventuele calamiteiten. Laten we hopen dat het niet nodig is om het geleerde in praktijk te brengen.
 
Afscheid groep 8    2010-2011
Afscheid groep 8 2010-2011
21/07/2011
19 juli 2011
Op dinsdagavond 19 juli namen we afscheid van onze groep 8. Zij namen afscheid met de musical "The Wizz" en een eigen dansje "Shakalewa". Om de foto's te bekijken kunt u hier klikken.
 
Ymere ontbijtproject
Ymere ontbijtproject
13/07/2011
Voor onze school werd op woensdag 13 juli een compleet ontbijt verzorgd door woningcorporatie Ymere. Voorafgaand aan het ontbijt werd er eerst een goochelvoorstelling gehouden. Voor de foto's kunt u hier klikken.
 
De Week van de vriendschap
De Week van de vriendschap
08/07/2011
Van  4 juli tot en met 8 juli was het bij ons op school "de week van de vriendschap". De aandacht kwam deze week te liggen op de vraagstukken; Hoe maak je vrienden? Hoe onderhoud je vriendschappen? En hoe ga je om met ruzies? In sommige groepen werden ook nog eens vriendschapsbandjes voor elkaar gemaakt. Voor het bekijken van de foto's kunt u hier klikken.
 
Schoolzwemkampioenschap 2011
Schoolzwemkampioenschap 2011
10/04/2011

Op zondag 10 april hebben 17 leerlingen van basisschool Achtsprong meegedaan aan het schoolzwemkampioenschap van Amsterdam Zuidoost. Onder luid gejuich van de aanwezige ouders, klasgenoten, vrienden en familie hebben twee leerlingen van Achtsprong drie individuele prijzen gewonnen. Thieuw (groep 7) heeft de derde prijs op de 50 meter vrije slag en de tweede prijs op de 50 meter rugslag gewonnen. Daninho (groep 7) heeft de zilveren medaille gewonnen op de 50 meter vrije slag.

Bij deze willen wij de winnaars feliciteren met het behaalde resultaat!

Voor meer foto's en een kort verslagje kunt u hier klikken.

 
Grote Rekendag 2011
Grote Rekendag 2011
06/04/2011

De Grote Rekendag 2011


Net als vorig jaar doet Achtsprong dit jaar weer mee met "De Grote Rekendag". Het thema van dit jaar is "Weet je het zeker?" Redeneren en combineren.

Tijdens "De Grote Rekendag" verkennen leerlingen allerlei situaties, waarin wij ze vragen mogelijkheden te tekenen en te tellen en waar toeval - op het niveau van de kinderen- een rol speelt. Kinderen vragen zich af of spelletjes of situaties eerlijk zijn of juist niet. Tijdens "De Grote Rekendag" onderzoeken kinderen uitdagende situaties die niet alleen uitlokken tot experimenteren. Leerlingen gaan op zoek naar systematiek in aanvankelijk onoverzichtelijke situaties.


Wat is de Grote Rekendag?

"De Grote Rekendag" is een landelijk georganiseerde dag voor alle basisscholen waarop alles in het teken staat van rekenen!

Voor meer foto's klik hier.

 
Ajax Streetwise
Ajax Streetwise
28/03/2011Ajax Streetwise

 

Op maandagochtend 28 maart werden wij verrast door het Ajax Streetwise team. In het kader van de eerste Ajax Streetwise Clinic, welke op woensdag 30 maart plaats vindt op het Sumatraplantsoen in Amsterdam, werd het schoolplein versierd.

Meer foto's zijn te zien via de volgende link

 

 

 
De ‘Week van de Lentekriebels’
De ‘Week van de Lentekriebels’
21/03/2011

De ‘Week van de Lentekriebels’

Van 21 maart t/m 25 maart was het de ‘Week van de Lentekriebels’, dit is een landelijke projectweek. Tijdens deze week werd er op veel basisscholen in Nederland extra aandacht besteed aan thema’s als vriendschap, verliefdheid, relaties en seksualiteit. Uiteraard werden de lesprogramma’s afgestemd op de leeftijd en belevingswereld van de kinderen. Ook Achtsprong deed mee met deze landelijke projectweek. Het programma van de ‘Week van de Lentekriebels’ werd samengesteld in samenwerking met de GGD.
Meer foto's zijn te zien via de volgende link
 
Groep 3 naar Life 4 You met Carlo en Irene
Groep 3 naar Life 4 You met Carlo en Irene
05/12/2010
Op zondag 5 december vertrokken wij vroeg in de middag met leerlingen uit de groepen 3 naar de live uitzending van Life 4 You van Carlo en Irene.

Tijdens deze aflevering, de "grote weg geef show", ontvingen de leerlingen diverse cadeaus van de weggeefpiet.
 
ICT nieuws
ICT nieuws
10/11/2010
SURFspot.nl is een ICT-webwinkel waar studenten en medewerkers van universiteiten en hogescholen, medewerkers van basisscholen en (ouders van) basisschoolleerlingen officiele software en andere ICT-producten tegen zeer lage prijzen kunnen aanschaffen.

Ga naar www.surfspot.nl 

Nog geen inlogaccount? : 
Klik hier om je aan te melden als ouder van een basisschoolleerling.

Verder kunt u onder Diversen/ ICT informatie ook op de hoogte blijven en tips en links vinden waar u wellicht iets mee kan doen voor uw kind.
 
 

Nieuwsbrieven