Fotoalbum  Eindpresentatie Verteltassen project

 

De Verteltas wordt door ouders gemaakt in de (voor)school. Het is een tas met boeken en vertelvoorwerpen. Ouders worden door de Verteltas gemotiveerd om in de (voor)school te komen. Zo zien zij waar hun kind mee bezig is en kunnen zij hun kind thuis spelenderwijs stimuleren in de (taal)ontwikkeling.

Het project is in stadsdeel Zuidoost op verschillende VVE-locaties ingevoerd door het Projectenbureau Primair Onderwijs in samenwerking met welzijnsorganisatie Swazoom en het Kenniscentrum Verteltassen. Op dit moment loopt het project in Huntum, waar Achtsprong onder valt, en Reigersbos. Een jaar lang zijn ouders bezig geweest met het bedenken en maken van de kleurrijke Verteltassen. Het project wordt voortgezet in andere buurten in Zuidoost.

De Verteltas is overgenomen van een succesvol Engels concept. Het Tassenmuseum Hendrikje heeft ook belangstelling getoond voor deze bijzondere tas. Vanwege de creatieve en veelzijdige educatieve bijzonderheden heeft dit project de Taalunieprijs en de Nationale Onderwijsprijs provincie Noord-Holland gekregen.