Fotoalbum  Schoolzwemkampioenschap Amsterdam Zuidoost

 
Op zondag 10 april 12.00 uur vond het schoolzwemkampioenschap van Amsterdam Zuidoost plaats in het Bijlmersportcentrum. Hier deden naast Achtsprong nog 6 andere scholen aan mee.

Elk team bestond uit twee leerlingen uit de onderbouw, twee leerlingen uit de middenbouw en twee leerlingen uit de bovenbouw. Naast de prijzen voor de teams, konden de leerlingen ook individuele prijzen winnen.
Het kampioenschap begon met de team estafettes. Hierna begonnen de bovenbouw leerlingen met de 50 meter vrije slag. Daarna was het de beurt aan de middenbouwers en de onderbouwers met de 25 meter vrije slag. De serie van 50 meter rugslag voor bovenbouwers volgden, waarna de leerlingen van de midden en de onderbouw de individuele nummers afsloten met de 25 meter rugslag. Op het einde werden de 50 meter ludieke estafettes gehouden. Hierbij moest 1 teamlid op de mat liggen, terwijl de andere teamleden de mat vooruit duwden. Halverwege moest er gewisseld worden en ging een ander teamlid op de mat.

Na een hele middag in het zwembad te zijn geweest, konden wij om 17.45 uur drie prijzen in ontvangst nemen. Daninho (groep 7) heeft de zilveren medaille op de 50 meter vrije slag gewonnen. Thieuw (groep 7) mocht twee prijzen in ontvangst nemen; de derde plaats op de 50 meter vrije slag en de zilveren plak op de 50 meter rugslag. Helaas geen teamprijs, maar wij kunnen trots zijn op de individuele prestaties van alle leerlingen.
 
 
Het zwemteam van Achtsprong
De presentatie van alle zwemteams
De presentatie van alle zwemteams
6 x 25 meter estafette vrije slag
6 x 25 meter estafette vrije slag
25 meter vrije slag middenbouw
50 meter ludieke estafette
50 meter ludieke estafette
 
 
50 meter ludieke estafette met een ruime voorsprong!
50 meter ludieke estafette, twee achtsprong teams tegen elkaar
50 meter ludieke estafette
50 meter ludieke estafette
50 meter ludieke estafette